Bröllopspresenter

Att gå på bröllop är en fantastisk upplevelse. Det kan dock vara lite frustrerande och svårt att komma på vad man ska ge brudparet i bröllopspresent. Det kan också vara svårt att veta hur mycket pengar man ska lägga på en bröllopspresent, vad som är rimligt att spendera. Man ska dock inte låta priset styra allt för mycket när man ger bort en present utan det viktigaste är att ge bort något personligt och som symboliserar brudparet. Det finns en viss kutym som säger att bröllopspresenten borde kosta ungefär lika mycket som ett kuvert på bröllopet kostar. Detta är dock ingen tradition som alla följer. En bröllopspresent med ett pris på 200 till 500 kronor brukar de flesta inhandla. Däremot om man går på bröllopet tillsammans med sin partner brukar man betala cirka 400 till 1000 kronor för en bröllopspresent. Står man däremot brudparet nära brukar man spendera lite extra pengar och ge något mer exklusivt.

Bröllopspresenter

Ett annat smart alternativ om man vill ge brudparet något mer exklusivt men känner att man inte vill spendera alla pengar själv, är att gå ihop några vänner som man tillsammans med köper en present. Till exempel kan en helg på ett fint SPA för brudparet kosta omkring 5000 kronor vilket kan vara mycket för en person att spendera. Men går man ihop till exempel 10 stycken kompisar så blir det endast 500 kronor var. Det blir då ett rimligt pris på presenten men tillsammans blir det en lyxig och påkostad present som brudparet får njuta av.

En bröllopspresent som är väldigt populär att ge bort är glas eller andra inredningsdetaljer som man låter gravera in brudgummens och brudens namn på. Det blir en väldigt fin och personlig present. Att bjuda bröllopsparet på en resa eller bidra till deras smekmånadsresa är också väldigt vanligt och uppskattat som present. Det första man ska göra när man blivit bjuden på bröllop är att kolla upp om brudparet registrerat en önskelista på vad de önskar sig. Har de gjort det blir det genast mycket enklare att köpa present. Om brudparet bor i hus och har trädgård kan man ge bort ett träd. Ett litet äppelträd eller en vinbärsbuske kanske. Något annat som är vanligt att ge bort i bröllopspresent är porslin.

Men lite andra presenter som kanske är lite mer överraskande att ge bort är till exempel lyxiga sängkläder, ett fint vin eller champagne, en snygg vinkaraff eller en lyxig middagskorg med tillhörande recept. En annan häftig bröllopspresent är att ge bort biljetter till en konsert som brudparet tycker om. Det blir en trevlig upplevelse för bruden och brudgummen efter bröllopet. Det viktigaste är att man hittar en personlig present som man tror brudparet kommer att uppskatta och njuta av.